Furstenau

Ja, fick då flörta med en äppeltysk så jag kunde använda hans telefon till internet på McDonalds. Gick bra. Igår blåste det mycket men var varmt. Idag blåser det mycket men är kallt. Sov ute vid ett fält bredvid en skog igår. Där hörde jag massa konstiga djur och pappa natten skrek något annat djur så jag fick prata högt för mig själv så djuret som tassade utanför tältet försvann.

30 km kvar till Lingen och imorgon kommer jag in i Nederländerna. Får se om det blir Amsterdam och afsluitdijk eller om det blir öster om havet. Det börjar blir och mer tätbefolkat nu vilket är lite tråkigt. Men vägarna är likväl fina. Det satt en fästing på min arm såg jag nu. Undrat var de andra sitter.

Igår blev det 125 km och dagen innan 110. Får se vad det blir idag. Ligger på 70 km nu. Cykelkläder nu luktar fortfarande nytvättade. Oroväckande.

Bromstest

J kamrater,

i och med Gråbens färdigställande tog jag henne på tur igår. Återigen såg jag fisken. Dock såg hen inte mig vilket ledde till att igenkännande nickar inte kunde utbytas. Hvad så. Jag tog Gråben på tur. Bromsarna gick varma då det var det primära som skulle testas. Jag bromsade och bromsade och kunde konstatera att allt var bra. Lagom mycket vajerspänning både fram och bak. Dock kan jag spänna vajern bak under färd medan jag måste spänna fram genom att spänna om vajern på bromsen. Men det är Okej, alla kan inte vinna. Jag fick provat två oplanerade panikbromsningar. Den ena när jag höll på att bli påkörd av en EMO som sms:ade och den andra när en bil inte följde Svea Rikes lag. Men det gjorde inte så mycket, skönt att veta att bromsarna funkade. 116-länkars kedja måste jag köpa. Blir nog två så jag har skifte också.

Nu måste jag hitta min harpa och min hatt!

Fröja med er!