Snabb hemkomst

Jag kom hem i torsdags kväll. Skall hålla mig kort då jag har lide annat för mig för tillfället. Cyklade på som fan för att jag skulle komma till Köpenhamn den 21:a. Jag kom till Köpenhamn lite tidigare istället. Tog färjan Puttgarden-Rödby. Dagen efter körde jag på och landade på 163 km. Då körde jag Rödby-Köpenhamn. Därifrån hem.

Som sagt. Jag skall lägga upp lite mer så ni kan se vad som hänt under färden. Typ mest cykling. Mycket tysk bockwurst. Annars mest landsväg. 1707 km totalt på 13 dagar. Kollade igenom lite bilder jag tagit. Det är mest bilder på hästar, kor och fåglar. Spännande för alla!

Nederländerna etc.

Ja det har ju sannerligen då passerat en tid sedan senaste inlägget. Men det är okej. Har inte riktigt haft ork och lust att leta internet överallt.

Men här kommer en liten sammanfattning.

Jag sket totalt i Lingen och drog in till Holland lite sydligare. Drog mig uppåt och cyklade Houtribdijk. Skillnaden mellan Houtribdijk och Aufsluitdijk är att på Huotribdijk så är cykelbanan på utsidan mot havet. Detta medförde extrem motvind i 25-30 km. Jag hade bara 5 dl vatten med mig och det hela var en ganska angenäm upplevelse såhär i efterhand. När det väl cyklades var det ett helvete. Men ja.

Sov lite och chillade. Började cykla igen Cyklade dagen efter Houtribdijk Aufsluitdijk. Denna gången från väster till öster. lika mycket motvind som förra gången men i övrigt bättre väder. Det var kul. Snittade nog igenom hela dijken på 24 km/h. I Joure träffade jag en cyklist, en alter man som bjöd in mig till hans trädgård. Det var supertrevligt. Vi grillade och drack en massa öl tilla alla var lite toppade. Hans son var vogeloppfödare pså vi hade en hel del att gå igenom. Supertrefligt.

Dagen efter det kom jag in i Tyska förbundsrepubliken igen. Det var itne lika trevligt. Cyklat här ett tag och ägt alla vägarna. Nu sitter jag och har 110 km kvar till Danmark eller så. Gud vad jag längtar!

Celle

7/7
Jag hittade en fin plats att ställa tältet på. Det var en äng inringade av skog och vetefan. Det hoppade harar i det höga gräset medan fåglar sjöng vackra melodier. Det blev 129 km idag. Körde förbi Wöbbelin där det var lite monument för att dödsmarscherna stannat där. Annars pinnar jag på ganska väl. Blev hyfsat brun om armarna.

8/7 Dannenberg – Celle
Vaknade fint Och började cykla strax innan nio. Följde mig trogna väg 191. Kom till Ett vägbygge där bilvägen gjordes om medan cykelvägen var klar. Cyklade ensam där någon mil och kom till Uelzen. Där blev det ett jävla helvete när jag skulle försöka hitta cykelvägen längst väg 191. Det fanns ingen! Fick ta sjukaste omvägen till Suderburg, Underklass och sen Eschede. Där kissade jag för första gången på sju timmar. Hade bara hällt i mig fem liter vatten under tiden. Idag har jag nog bränna mig på armarna. I alla fall i armvecket. Där stramar det lite väl tycker jag. Tog mig vidare till Celle och körde omväg till en camping. Kände att det var dags att softa lite. Blev 110 km idag. Sjukt varmt har det varit. Har badat i en sjö och sköljt av mig här på campingen och tvättat mina kläder jag haft på mig. Det var automatiskt dosering av tvättmedel och sköljmedel så nu stinker det värre än helvetet själv av typ rosor eller något annat stinkande. Lär väl få klåda i rumpan imorgon när jag cyklat med byxorna. Det bor blandat folk på campingen. Men mest bor här tyskar. Ni vet sådana tyskar man föreställer sig skall bo på en dålig camping utan wifi. Lite sådär jävligt mycket White trash. Lite för mycket för att allting skall kännas helt bra. Har börjat få ont i vänster ljumske när jag utför vissa rörelser. Försöker undvika dessa rörelser. Planen är nu att skippa Hannover då det är en lite större by och istället satsa på att dra mig väster mot Nienburg, Lingen och sen äääntra Nederländerna.

Fick precis låna ett tyskt telefonnummer så internet funkar. Man måste skicka massa sms och skit och det funkade inte denna gången med mitt svenska. Har precis börjat dra mig väster ut mot Holland och kommer väl dit senare om några dagar. Sjukt varmt idag med men mycket blåsigare. En korv med bröd kostar runt 1.50 euro här vilket är perfekt för då kan man bensinmackskäka och sen gå på toa. Annars är deras bensinmackar som mindre systembolag. Systembolag fulla med tyska körsbärslikörer då alltså. Än så länge bara kört 30 km idag så blir nog inte så långt zu heute. Får se.

Rostock-Wismar

Får skriva från mobilen på McDonalds. Datorn vill inte koppla upp sig till deras nät. Lär bli stavfel etc. Kom från båten ganska sent till rostock. Vid 1530 blev jag klar att cykla efter att ha tagit ut pengar då detta ibland efterblivna land inte kan tillhandahålla service om man har Mastercard. Cyklade och cyklade tills jag tog vätskepaus ca 30 från Wismar. Funderade lite på om jag skulle slå läger men fortsatte till Wismar och slog läger strax förbi. Total cykling går blev 72 km. Inte så konstigt när jag började så sent. Vädret var fint igår och det idag också.

Funderar på att dra ner och olla Hannoverför att sen sticka hem mot Svitjod genom Dänemark. Tar ju hårt att vara udan dofsingen föler jag. Men vi får se. Än någon tid i hjälteland, så som en gammal kärring på radio sade.

Just det, en man på motorcykel kom och hälsade på nattalägret igår. Han kontrollerade så ingen fiskade i sjön jag sov intill. Den tillhörde nordvästmecklenburgs kommun eller något. Vägarna är oftast finaooch folket än så länge så vänliga som man kan vänta sig av tyskar. Måste gå som cyklar vilket är kul.

Nu måste jag hitta vatten i ett ack så söndagsstängt Tyskland…

Trelleborg – Rostock

Imorgon gäller det. Då tar jag färjan till Tyskland. Kommer fram vid 14 och skall då börja hojja mot Wismar och sedan Lübeck om jag fortfarande känner för det. Annars så blir det sikte mot Hamburg. ”planen” är ungefär Hamburg-Hannover-Paderborn-Bonn-Nancy. Efter Nancy är det snabbaste vägen hem Möjligt att det blir med andra färdmedel. Ingen vet.

Vi får se hur det blir med internet och blogguppdatering. Vet inte hur det ser ut med tillgång till gratis wifi i Tyskeland.

För övrigt så har jag inget nationellt ID-kort eller giltigt pass med mig. Jag litar på schengen och att det inte blir någon kontroll. Jag tar med mig körkort och ett två år gammalt pass och hoppas på det bästa. Morgondagen kanske slutar med att det blir tillbakaresa till Trelleborg och cykling genom Danmark istället. Vi får se vad Franz säger vid kontrollen. Inte mycket att göra åt det nu.

Lärdomar från förra trippen är att jag kommer ta med mig en kudde hemmifrån. Det funkar att stuva in sina kläder i sovsäcksfodralet men det är inte optimalt. Andra saken är att alltid ha med sig en stol. Nu har jag en campingstol som jag skall ta med med. En sådan där modell med ölhållare. Det kommer behövas. Sweet.

Ich habe endlich meine Fronttasche gekauft!

Mein Geliebte,

jag talar sanning. En sort en Vaude Aqua Box är på väg hem. Tillsammans med packpåsar, necessär (vilken tydligen kallas toalettpåse på butikens hemsida) och en ny dryckeskopp med blå emalj och stålkant. Yaay nya cykelprylar! Plus att jag äntligen får monterat på fästet till väskan så jag kan dra på ordentlig styrlinda och bomullstråd som jag trivdes så bra med på förra trippen.

Kom på att om 23 dagar börjar min semester. Om 24-25 dagar börjar cyklingen. Fortfarande har jag inte bestämt något mål. Funderingar går kring färja från Malmö till Travemünde och sedan vidare till Lübeck och Wismar innan vägen bär sydväst åt Alsace, Lorraine eller Champagne. Det hade ju inte varit helt fel att cykla lite i Ardennerna heller. Tiden ger svar. Blir jag kär kanske jag stannar i Tyskland. Deras snygga tjejer är ju trots allt, typ som ja… Okej, vi behöver ju inte gå in på det just nu…

Styrstam

Dags att låtsas om om inget har hänt. Lets go!

Tog en ”längre” provtur efter jobb häromdagen. Visste inte om det när jag började bara. Satte på mig stormbyxorna och upptäckte att det var 15 plusgrader ute. Tog 7.5 dl vatten också. Det var lite angst. Hur som haver, efter några timmar upptäckte jag solen bländade mig när jag glodde ner på styrstammen. Mycket irriterande. Kom på att jag tänkte på det tidigare. Häromdagen tog jag hammarlacken och nu är styrstammen lyckeligt svart.

Tåård Tåård, Den är färdig nu!

Tro mig att hen är färdig nu. Sista touchen gjordes idag. Frambromsen monterades. Det regnade ute så jag pallade inte prova henne. Men ja, min snabba bedömning är att jag kommer stanna. Ni två som läser detta, Ni anar inte vilket monster som är skapat. Många kilo stål som agerar stridsvagn. Krockar jag bil med gamla gråben kommer bilen gå sönder. Det är en fröjd att cykla henne. Det krävs tryck från benen att få upp jämn gång, men när man är i harmoni med henne så går det av sig själv. Nu cyklar jag henne naken så hon väger knappt något, men det är trots allt en fröjd. När farten är uppe behöver du inte bry dig, det går av sig själv.

En gång var jag kär i många, sen fick jag Gråben.

Liebes Tagebuch

Imorse när jag tog mig för att mysa runt lite med cyklen till kattpassningen jag sysslat med under helgen så tyckte jag att det kändes konstigt när jag trampade. Efter någon minut kunde jag se att det var kedjan som var kass. En nit hade lossnat, antagligen en av de jag bröt härförleden. Dock gick turen med kamraten dagen innan bra. Hen uppmärksammade mig på att det gnisslade. Jag härledde detta till kedjan när den var i mittendrevet och 6-9 växeln på kassetten.

Men men. Efter kattpassningen cyklade jag till LBS:en och frågade efter en Shimano HG73/HG93 kedja med 116 länkar. De hade bara med 114 länkar. Jag misstänker att de sista två länkarna ställer till med gnisslandet. Det är trots allt fem centimeter som saknas på kedjan. Annars fungerar den som en dröm. Kom dock på varför jag hatar att meka med Shimanos kedjor. Powerlink från Sram är så mycket smidigare. Skall nog köpa en 116 kedja sen. Kanske komplitterar med Powerlink eller liknande då.

Annars drog jag mig ut till Biltema för andra dagen i rad. Dagens inköp blev en drös buntband och två kraft modulatorer. Har cyklat utan frambroms i två dagar. Imorgon blir det att fixa till det. Annars är Sleipner komplett med skärmar, pakethållare och allt annat.

Tog en liten bensträckare tidligare ikväll. Då cyklade jag förbi fisken. Vi log och nickade igenkännande. Det var mange år sedan vi passerade varandra på cyklarna senast. Det var kul.

Provtur och kedjehaveri

Heeeeej godkväll.

Fick hem hjulet efter fälgbytet idag. Glad i hågen smackade jag ihop Sleipner. Såg i nedmonteringsloggen att jag rundat en skruv till en frambroms. Fick skippa frambromsarna denna gången och får väl köpa nya skruvar till dessa inom kort. Hur som haver. Monterade upp henne och allt var bra. Friktionsväxlarna funkade fint och gjorde att jag slapp växeljustera i tiotusen timmar. Drog på kedjan och tog mig en provtur till Limhamn. Allt var fint, hon spann som ett lejon.

När jag skulle hem kom jag åt vänstra växelreglaget och höjde från mittersta till övre klingan. Detta ledde till att kedjan fastnade och brast. Plötsligt kom jag ihåg något jag inte skrivit ner i nedmontering/service-loggen. Nänmligen att nya mittendrevet är någon mm smalare än orginalet vilket får till följd att man måste ta det lurre när man växlar för annars kan kedjan fastna och brista… I veckan får jag fixa några distanser till drevet så det inte blir knäppt såsom idag när jag fick sparka mig hem i fyra km. Men man lär så länge man lever. Skriv ner allt i din servicebok och framförallt läs den… Imorgon skall jag prova henne på en längre tur med en kamrat. Nu har det blivit någon knarkarlösning då jag fått ta av två länkar på kedjan och jag har inte ens använt gyllene länken för att göra detta utan bara brutit upp den och spänt på den igen. Morgondagen kommer bli spännande. Kanske blir ny kedja också… hoppas inte…

Och nej, aldrig i livet att jag kommer använda mig av STI-reglage. Friktionsväxlar är så mycket bättre när man har rätt bredd på dreven…