Snabb hemkomst

Jag kom hem i torsdags kväll. Skall hålla mig kort då jag har lide annat för mig för tillfället. Cyklade på som fan för att jag skulle komma till Köpenhamn den 21:a. Jag kom till Köpenhamn lite tidigare istället. Tog färjan Puttgarden-Rödby. Dagen efter körde jag på och landade på 163 km. Då körde jag Rödby-Köpenhamn. Därifrån hem.

Som sagt. Jag skall lägga upp lite mer så ni kan se vad som hänt under färden. Typ mest cykling. Mycket tysk bockwurst. Annars mest landsväg. 1707 km totalt på 13 dagar. Kollade igenom lite bilder jag tagit. Det är mest bilder på hästar, kor och fåglar. Spännande för alla!

Nederländerna etc.

Ja det har ju sannerligen då passerat en tid sedan senaste inlägget. Men det är okej. Har inte riktigt haft ork och lust att leta internet överallt.

Men här kommer en liten sammanfattning.

Jag sket totalt i Lingen och drog in till Holland lite sydligare. Drog mig uppåt och cyklade Houtribdijk. Skillnaden mellan Houtribdijk och Aufsluitdijk är att på Huotribdijk så är cykelbanan på utsidan mot havet. Detta medförde extrem motvind i 25-30 km. Jag hade bara 5 dl vatten med mig och det hela var en ganska angenäm upplevelse såhär i efterhand. När det väl cyklades var det ett helvete. Men ja.

Sov lite och chillade. Började cykla igen Cyklade dagen efter Houtribdijk Aufsluitdijk. Denna gången från väster till öster. lika mycket motvind som förra gången men i övrigt bättre väder. Det var kul. Snittade nog igenom hela dijken på 24 km/h. I Joure träffade jag en cyklist, en alter man som bjöd in mig till hans trädgård. Det var supertrevligt. Vi grillade och drack en massa öl tilla alla var lite toppade. Hans son var vogeloppfödare pså vi hade en hel del att gå igenom. Supertrefligt.

Dagen efter det kom jag in i Tyska förbundsrepubliken igen. Det var itne lika trevligt. Cyklat här ett tag och ägt alla vägarna. Nu sitter jag och har 110 km kvar till Danmark eller så. Gud vad jag längtar!

Furstenau

Ja, fick då flörta med en äppeltysk så jag kunde använda hans telefon till internet på McDonalds. Gick bra. Igår blåste det mycket men var varmt. Idag blåser det mycket men är kallt. Sov ute vid ett fält bredvid en skog igår. Där hörde jag massa konstiga djur och pappa natten skrek något annat djur så jag fick prata högt för mig själv så djuret som tassade utanför tältet försvann.

30 km kvar till Lingen och imorgon kommer jag in i Nederländerna. Får se om det blir Amsterdam och afsluitdijk eller om det blir öster om havet. Det börjar blir och mer tätbefolkat nu vilket är lite tråkigt. Men vägarna är likväl fina. Det satt en fästing på min arm såg jag nu. Undrat var de andra sitter.

Igår blev det 125 km och dagen innan 110. Får se vad det blir idag. Ligger på 70 km nu. Cykelkläder nu luktar fortfarande nytvättade. Oroväckande.

Celle

7/7
Jag hittade en fin plats att ställa tältet på. Det var en äng inringade av skog och vetefan. Det hoppade harar i det höga gräset medan fåglar sjöng vackra melodier. Det blev 129 km idag. Körde förbi Wöbbelin där det var lite monument för att dödsmarscherna stannat där. Annars pinnar jag på ganska väl. Blev hyfsat brun om armarna.

8/7 Dannenberg – Celle
Vaknade fint Och började cykla strax innan nio. Följde mig trogna väg 191. Kom till Ett vägbygge där bilvägen gjordes om medan cykelvägen var klar. Cyklade ensam där någon mil och kom till Uelzen. Där blev det ett jävla helvete när jag skulle försöka hitta cykelvägen längst väg 191. Det fanns ingen! Fick ta sjukaste omvägen till Suderburg, Underklass och sen Eschede. Där kissade jag för första gången på sju timmar. Hade bara hällt i mig fem liter vatten under tiden. Idag har jag nog bränna mig på armarna. I alla fall i armvecket. Där stramar det lite väl tycker jag. Tog mig vidare till Celle och körde omväg till en camping. Kände att det var dags att softa lite. Blev 110 km idag. Sjukt varmt har det varit. Har badat i en sjö och sköljt av mig här på campingen och tvättat mina kläder jag haft på mig. Det var automatiskt dosering av tvättmedel och sköljmedel så nu stinker det värre än helvetet själv av typ rosor eller något annat stinkande. Lär väl få klåda i rumpan imorgon när jag cyklat med byxorna. Det bor blandat folk på campingen. Men mest bor här tyskar. Ni vet sådana tyskar man föreställer sig skall bo på en dålig camping utan wifi. Lite sådär jävligt mycket White trash. Lite för mycket för att allting skall kännas helt bra. Har börjat få ont i vänster ljumske när jag utför vissa rörelser. Försöker undvika dessa rörelser. Planen är nu att skippa Hannover då det är en lite större by och istället satsa på att dra mig väster mot Nienburg, Lingen och sen äääntra Nederländerna.

Fick precis låna ett tyskt telefonnummer så internet funkar. Man måste skicka massa sms och skit och det funkade inte denna gången med mitt svenska. Har precis börjat dra mig väster ut mot Holland och kommer väl dit senare om några dagar. Sjukt varmt idag med men mycket blåsigare. En korv med bröd kostar runt 1.50 euro här vilket är perfekt för då kan man bensinmackskäka och sen gå på toa. Annars är deras bensinmackar som mindre systembolag. Systembolag fulla med tyska körsbärslikörer då alltså. Än så länge bara kört 30 km idag så blir nog inte så långt zu heute. Får se.

Rostock-Wismar

Får skriva från mobilen på McDonalds. Datorn vill inte koppla upp sig till deras nät. Lär bli stavfel etc. Kom från båten ganska sent till rostock. Vid 1530 blev jag klar att cykla efter att ha tagit ut pengar då detta ibland efterblivna land inte kan tillhandahålla service om man har Mastercard. Cyklade och cyklade tills jag tog vätskepaus ca 30 från Wismar. Funderade lite på om jag skulle slå läger men fortsatte till Wismar och slog läger strax förbi. Total cykling går blev 72 km. Inte så konstigt när jag började så sent. Vädret var fint igår och det idag också.

Funderar på att dra ner och olla Hannoverför att sen sticka hem mot Svitjod genom Dänemark. Tar ju hårt att vara udan dofsingen föler jag. Men vi får se. Än någon tid i hjälteland, så som en gammal kärring på radio sade.

Just det, en man på motorcykel kom och hälsade på nattalägret igår. Han kontrollerade så ingen fiskade i sjön jag sov intill. Den tillhörde nordvästmecklenburgs kommun eller något. Vägarna är oftast finaooch folket än så länge så vänliga som man kan vänta sig av tyskar. Måste gå som cyklar vilket är kul.

Nu måste jag hitta vatten i ett ack så söndagsstängt Tyskland…

Trelleborg – Rostock

Imorgon gäller det. Då tar jag färjan till Tyskland. Kommer fram vid 14 och skall då börja hojja mot Wismar och sedan Lübeck om jag fortfarande känner för det. Annars så blir det sikte mot Hamburg. ”planen” är ungefär Hamburg-Hannover-Paderborn-Bonn-Nancy. Efter Nancy är det snabbaste vägen hem Möjligt att det blir med andra färdmedel. Ingen vet.

Vi får se hur det blir med internet och blogguppdatering. Vet inte hur det ser ut med tillgång till gratis wifi i Tyskeland.

För övrigt så har jag inget nationellt ID-kort eller giltigt pass med mig. Jag litar på schengen och att det inte blir någon kontroll. Jag tar med mig körkort och ett två år gammalt pass och hoppas på det bästa. Morgondagen kanske slutar med att det blir tillbakaresa till Trelleborg och cykling genom Danmark istället. Vi får se vad Franz säger vid kontrollen. Inte mycket att göra åt det nu.

Lärdomar från förra trippen är att jag kommer ta med mig en kudde hemmifrån. Det funkar att stuva in sina kläder i sovsäcksfodralet men det är inte optimalt. Andra saken är att alltid ha med sig en stol. Nu har jag en campingstol som jag skall ta med med. En sådan där modell med ölhållare. Det kommer behövas. Sweet.